Рецепт смаженого рису з куркою Ингредиенты для риса с курицей Ингредиенты для риса с курицей Рецепт смаженого рису з куркою
cook_time
Приготування 15 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Рецепт смаженого рису з куркою

Смажений рис — популярна азіатська вулична страва, дуже поширена в Таїланді, Китаї та Кореї. До заздалегідь відвареного рису додаються різноманітні начинки, і все це обсмажується з соєвим соусом і спеціями. Якщо у вас в холодильнику залишився готовий рис від гарніру або суші, цей рецепт смаженого рису стане в нагоді! Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати разом з нами рис з куркою теріякі. Страва виходить дуже яскравою за рахунок різнокольорових овочів— червоний перець, помаранчева морква, жовта кукурудза та зелений горошок викликають апетит вже одним своїм виглядом. А в поєднанні з соковитою куркою, ароматним часником і солодко-солоним соусом теріякі страва стає по-справжньому вишуканою! Нумо почнемо приготування.

Ингредиенты для риса с курицей

Інгредієнти

Для двох порцій рецепту рису з куркою нам буде потрібно:

Ингредиенты для риса с курицей

Кроки приготування 

Коли всі продукти в наявності, ми з вами можемо розпочинати приготування рецепту смаженого рису. Цей процес складається з таких простих етапів:

  1. Розігріємо олію в сковорідці. Поріжемо курку на невеликі шматочки і висиплемо її сюди ж. Краще взяти куряче стегно — воно виходить більш соковитим і ароматним. Обсмажимо м’ясо на середньому вогні до появи золотистої скоринки.
  2. Наріжемо овочі соломкою і додамо на сковороду. Обсмажимо ще протягом 45 секунд.
  3. Фінішний етап — висиплемо відварений рис у сковороду з підготовленими інгредієнтами та заправимо соусом. Готуємо на середньому вогні ще 1 хвилину, періодично помішуючи, щоб крупа добре насичилася соусом і ароматами інших інгредієнтів. Рис із куркою готовий!
  4. Розділимо страву на дві порції та подамо до столу. Не забувайте про те, що найкраще рис із куркою теріякі гармонує з арахісом, кунжутом або зеленню. Додавайте їх на свій смак — це допоможе максимально розкрити всі відтінки страви.
Рецепт смаженого рису з куркою

Рис часто використовують для приготування багатокомпонентних страв — він має ніжну текстуру, але у нього немає яскраво вираженого смаку, що дозволяє крупі насичуватися смаками й ароматами інших інгредієнтів. Тому такі частування завжди виходять яскравими та апетитними. Ми щиро сподіваємося, що у вас все вийде, та цей рецепт смаженого рису стане однією з ваших улюблених страв!