Як розводити соєвий соус Як розводити соєвий соус

Як правильно розбавити соус для суші?

Неможливо уявити собі жоден сет суші без невеликого контейнера із соєвим соусом. Він підкреслює смак страви, надає йому східного колориту. Але для того, щоб цей соус не зіпсував смак страви, потрібно вживати її в невеликих кількостях або ж розводити водою. Тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами перевіреними порадами, як розбавити соєвий соус для суші.

Навіщо потрібно розбавляти соєвий соус для ролів?

Причина криється в тому, з чого роблять соєвий соус для суші — це соєві боби, пшениця, вода та сіль. Зазвичай продукт досить концентрований, отже солі в ньому багато.

  • Соєвий соус часто використовують як корисну заміну кам’яної солі. Він дійсно підсилює солоний смак їжі, але це не означає, що можна вживати його в необмежених кількостях, адже в 1 ст. л. концентрованого соусу міститься близько 3 г натрію хлориду. У підсумку люди, які щедро поливають страви концентрованим соусом, вживають ще більше солі. Це може спровокувати появу каменів у нирках, хвороби печінки, гастрит і виразки.
  • Розведений соус зберігає всі свої якості, але при цьому не перебиває смак страви та приносить користь організму, насичуючи його амінокислотами, тому потрібно знати, як зробити соєвий соус для суші.

Як розбавити соєвий соус?

Перед тим, як розбавляти соєвий соус, упевніться, що зможете використати отриману кількість за два дні, інакше він зіпсується. Зберігати розбавлений продукт можна тільки в холодильнику в закритому вигляді.

Існує кілька способів, як приготувати соєвий соус для ролів:

  1. Змішайте 100 мл соєвого соусу з 80 мл холодної кип’яченої води та 10 г міріну. Простий соус до суші готовий!
  2. З’єднайте в сотейнику 130 мл соєвого соусу, 100 мл води і 30 г міріну. Гарненько прогрійте суміш, потім остудіть і подавайте до суші. Смак такого соусу багатший і оригінальніший.
  3. Залийте 15 г ламінарії 250 мл води, потім проваріть все на повільному вогні протягом п’яти хвилин та залиште настоюватись на пів години. Можна використовувати водорості комбу, але в цьому випадку доведеться варити близько двох годин. Готовий бульйон остудіть і змішайте з соєвим соусом у однакових пропорціях. Цей варіант виходить найбільш незвичайним, з яскраво вираженим морським смаком.

Тепер ви знаєте, як розвести соєвий соус для суші. Можете сміливо експериментувати з класичним соєвим соусом Katana та іншими інгредієнтами для приготування азіатських страв, щоб здивувати рідних і друзів справжніми азіатськими частуваннями!