fbpx

Історія появи суші та ролів

Погодьтеся, сьогодні навіть важко уявити того, хто ніколи не пробував суші і роли. Доступна ціна, величезний вибір і простота в приготуванні. Суші і роли – вже більше, ніж частина істинно японської культури!

Але перш ніж знайти світову популярність, цей делікатес пройшов довгий шлях і може похвалитися унікальною історією. Так-так, раніше суші абсолютно не були такими, до яких ми звикли зараз.⠀

Існує багато різноманітних версій про те, хто придумав суші і де справили роли. Як давно це сталося? Кому першому довелося їх продегустувати? Звідки суші і роли родом? І яку ж назву отримала ця японська «закуска»?⠀

Але пропонуємо про все по порядку!

Коли придумали суші?

Історія суші бере свій початок ще з 2-го століття нашої ери. Тоді японці виловлювали рибу у величезній кількості і, як це часто трапляється, просто не знали, куди подіти продукт, щоби він не псувався. Тому відсилали його до Південно-Східної Азії, а щоб риба під час тривалої подорожі втратила свої смакові якості, її засипали величезною кількістю клейкого рису.

Таким чином, тільки виловлена ​​морська риба прибувала до місця призначення свіжою та якісною – ось тільки непотрібний рис викидали. А даремно!

Де вперше з’явилися суші?

Батьківщина суші та ролів – звичайно ж, Японія. Там, через чималу кількість часу,аж у 17-му столітті кухар на ім’я Джоха зліпив грудку рису, додавши до нього трохи маринованої риби і васабі. Вийшло по-особливому смачно і незвично.

Страву назвали «наредзусі», і вже тоді вона користувалася популярністю серед місцевого багатого населення. До слова, в окремих регіонах Японії автентичні наредзусі готують і сьогодні.

Проте спосіб приготування і смакові якості древнього різновиду суші значно відрізнялися від сучасних. Зовнішній вигляд теж був несхожий на той, до якого ми звикли в ресторанах і суші-барах.

Особливість наредзусі полягала в специфічному запаху, який риба набувала в процесі тривалої ферментації. Однак до кінця 18-го століття в країні з’явилася нова технологія під назвою «наманаре». Завдяки їй суші отримали вигляд і смак, що віддалено нагадують сучасний!

Історія популяризації суші

З тих часів, щоби набути майстерності у приготуванні суші, кухарям потрібно більше 3-х років. Тільки уявіть! Добре, що сьогодні у нас є можливість оволодіти цим мистецтвом набагато швидше.

Тепер ви знаєте унікальну історію виникнення суші та ролів, а завдяки Лайфхакам для приготування азіатських страв від Катана зможете дивувати новими незвичними інтерпретаціями рідних і друзів.

На нашому сайті ви знайдете різні азіатські рецепти та необхідні для приготування східних страв інгредієнти.