Кардамон - насіння (плоди) трав'янистої багаторічної рослини сімейства імбирних. Висушені насіння кардамону використовуються як прянощі. Насіння найкраще витягувати з капсули перед самим вживанням. Вони володіють приємним ароматом. Смак у них солодкуватий і гостро-пряний. Насіння кардамону мають лікувальні властивості. Цю найдавнішу й одну з найбільш вишуканих прянощів у світі називають "королівською". В Азії використовують також як засіб для освіження подиху, досить просто пожувати насіннячко (краще без зеленої капсули).
Гриби шиітаке - це один з найбільш розповсюдженний грибів в Азії. Ростуть на пнях. Є складовою багатьох салатів, перших або других страв. Можуть бути використані в якості начинки для ролів. Перед вживанням сушені гриби слід замочити на 5-6 годин, потім відварити. Мають специфічний запах, на смак нагадують м'ясо, мають лікувальні властивості.
Муер - це чорні деревні гриби. Вони тонкі і ламкі, зовні схожі на шматочки обвуглити паперу. Гриби мають яскраво виражений запах димку та солодкувату хрустку м'якоть. Смак у грибів Муер практично нейтральний, завдяки цьому вони відмінно поєднуються з будь-якими продуктами. Муер використовуються для приготування смажених і тушкованих страв, супів, гарнірів, салатів і холодних закусок. Як основне блюдо його використовують рідко з тієї ж причини. Перед приготуванням ці гриби необхідно залишити в теплій воді на 3-4 години. Після замочування вони збільшують свій об'єм в 6-8 разів. Далі відокремлюють жорстку кореневу частину, і в такому вигляді їх можна готувати.