Основні види суші

Подарок от торговой марки Катана

ТМ Катана Вконтакте  ТМ Катана на Facebook  Написать письмо ТМ Катана  Сайт ТМ Катана на украинском языке  Сайт ТМ Катана на русском языке

Основні види суші

А чи знаєте Ви, що «суші» – це узагальнена назва. Існує безліч різновидів цієї страви. І сьогодні ми вирішили розповісти про них.

Суші, роли, маки – у чому відмінність?

 

Почнемо з найбільш поширеної неточності: суші і роли – це не одне і те ж. Роли – це лише вид суші. І спочатку їх називали «макі».

Суші ділять на такі основні категорії:

  1. макі;
  2. темакі;
  3. нігірі;
  4. гункани;

Макі в свою чергу поділяються на:

  1. хосомакі;
  2. футомаки;
  3. урамакі;

ХОСОМАКІ – це монороли. До складу входить тільки 3 компоненти: норі, рис, начинка. І при цьому начинка має бути простою: один вид риби, сир, креветка, краб або водорості – хто що любить.

ФУТОМАКІ – великі роли. Вже з назви зрозуміло, що вони складніші в приготуванні і більші за розміром. Начинка для футомакі може бути різноманітною і комбінованою. Наприклад, лосось з авокадо або тунець з огірком.

УРАМАКІ – вивернуті роли – готуються рисом назовні. Зверху їх обволікають в кунжуті, ікрі, або ж кладуть рибу і овочі. Саме урамакі – фаворити любителів суші. Адже найсмачніша частина – риба або авокадо – відразу торкаються язика.

ТЕМАКІ – конусоподібні суші, які готують, згортаючи норі в конус і заповнюючи рисом і начинкою. Зазвичай їх готують до 10 см завдовжки.

НІГІРІ – найпростіший вид суші – рис з шматком риби або морепродуктом зверху. Іноді, якщо кухаря хочуть додати декілька видів начинки в один нігірі, або ж ця начинка може впасти, то вони фіксують її смужкою норі.

ГУНКАНИ. Головна зовнішня особливість – овальна форма. У гункан рис обертають широкою смужкою норі по периметру, зверху ж викладають начинку.

САШИМІ в нашому розуміння не суші взагалі, так як готуються без рису і норі. «Сашимі» називають шматочки риби, викладені зверху на овочі.

Це – основні види суші. Якщо запитати справжнього японця, він скаже, що існує ще багато підвидів кожного виду. Але найкраще про них дізнаватися подорожуючи Японією.