Їмо суші правильно

Подарок от торговой марки Катана

ТМ Катана Вконтакте  ТМ Катана на Facebook  Написать письмо ТМ Катана  Сайт ТМ Катана на украинском языке  Сайт ТМ Катана на русском языке

Їмо суші правильно

Всі ми любимо суші і їмо їх регулярно. Навчилися користуватися паличками так само віртуозно, як виделкою і ножем. Але чи правильно ми це робимо? Адже дай японцеві виделку та ніж – він навчиться їх використовувати, але буде виділятися на серед тих, хто користується ними з дитинства.

Як же використовувати палички для суші так, щоб японці прийняли за «свого»?

Почнемо з того, що мало мало кому відомо: палички для суші мають своє ім'я – хаши (хасі). І вони набагато зручніші для поїдання суші, ніж виделка. Головне правильно зафіксувати їх у руці, і користуватися паличками стає абсолютно зручно.

На перший погляд, люди рухають двома паличками, коли їдять, але це не так.

  1. Фіксування нижньої палички. Затискаємо її між основою великого пальця і долонею,а знизу підпираємо безіменним пальцем.
  2. Верхню паличку ми тримаємо трьома пальцями – великим, вказівним і середнім, аналогічно, як олівець. Саме цю паличку ми будемо рухати, щоб утримувати суші.

Як бачите, все дуже просто. Головне – розібратися з точками опори.

Цікавий факт: Якщо Ви – чоловік, то можете сміливо їсти суші руками – це не буде порушенням етикету.

Тепер про етикет поїдання суші. 3 важливих ради:

  • Коли вмочуєте суші в соєвий соус, тримайте їх рисом догори. Адже рис дуже добре вбирає рідину, а надлишок соєвого соусу пригнітить неймовірні відтінки смаку.
  • Імбир слід вживати між різними видами суші. Його призначення – позбавити смакові рецептори післясмаку від попередньої страви, аби Ви могли насолодилися смаком наступної страви.
  • Суші їдять цілими, не надкусуючи та не розрізаючи. Іноді з великими шматочками це важко, але це традиція. Адже в Японії всі суші маленькі. Це наша щедра душа готує великі роли.

Спробуйте слідувати цим порадам, і Ви побачите вже знайомі страви абсолютно по-новому.